Saeftingherhof

Omschrijving

In de Belgische Prosperpolder is het rundveebedrijf Het Saeftingherhof te vinden. Afhankelijk van het seizoen waarin je het Saeftingherhof bezoekt, bevinden er zich een 270 tal runderen in de stallen. Dit tijdens de wintermaanden. In de zomermaanden grazen zo’n 90 speciaal geselecteerde runderen in de slikken en schorren van het Verdronken Land van Saeftinghe. Hier genieten ze van een oppervlakte van 230 hectare dat tweemaal per dag volstroomt met het zilte water van de Schelde.

De kudde Saefthinge runderen legt dagelijks kilometerslange afstanden af en doet zich tegoed aan de plaatselijke vegetatie zoals zeekraal en lamsoor. Door het eten van deze zilte begroeiing krijgt het vlees zijn pré salé (licht gezouten) smaak en een mooie donkerrode kleur.

Geert en Kris van het Saeftingherhof vinden duurzaamheid zeer belangrijk. Hun doel is via de korte keten de klant de allerbeste kwaliteit aan te bieden. Dit op een duurzame wijze én aan een eerlijke prijs. Ook informeren ze bezoekers graag over het reilen en zeilen op de boerderij en over het onderhoud van de dieren. Een kijkje nemen? Dat kan!

 

 

 

Locatie adres

Hertog Prosperstraat 20
9130 Kieldrecht

TelefoonE-mailWebsite

Laat je inspireren...

B&B Arenberghoeve

B&B Arenberghoeve

Een actieve boerderij waar je kunt verblijven om de Belgische Wase Polders in al hun facetten te ontdekken. Dat is de Arenberghoeve. Mireille, Alexander en hun kinderen ontvangen je met open armen! Genieten van het hoevetoerisme in zijn zuiverste vorm.

Meer info

Café 't Verdronken Land

Café 't Verdronken Land

In Café ’t Verdronken Land is de tijd stil blijven staan… Dit huiskamercafé is meer dan 100 jaar oud en heeft een rijke geschiedenis en dat zie je. Tijdens een bezoekje aan dit unieke café kijk je je ogen uit, het is museum waardig!

Meer info

Paviljoen 't Schor

Paviljoen 't Schor

Aan het getijdenhaventje van Paal ligt Paviljoen ‘t Schor. Hier beleef, voel én proef je wat de streek te bieden heeft. Geniet van de prachtige vergezichten, het wassende water én de verrukkelijke gerechten.

Meer info

Op de Mariahoeve

Op de Mariahoeve

Vlakbij Het Verdronken Land van Saeftinghe ligt De Mariahoeve. Deze hoeve is de thuisbasis van Saeftinghe Zilt, waar binnendijkse teelt van diverse zeegroenten plaatsvindt. 'Boer'gondisch genieten doe je op De Mariahoeve.

Meer info