Saeftingherhof

Omschrijving

In de Belgische Prosperpolder is het rundveebedrijf Het Saeftingherhof te vinden. Afhankelijk van het seizoen waarin je het Saeftingherhof bezoekt, bevinden er zich een 270 tal runderen in de stallen. Dit tijdens de wintermaanden. In de zomermaanden grazen zo’n 90 speciaal geselecteerde runderen in de slikken en schorren van het Verdronken Land van Saeftinghe. Hier genieten ze van een oppervlakte van 230 hectare dat tweemaal per dag volstroomt met het zilte water van de Schelde.

De kudde Seafthingerrunden legt dagelijks kilometerslange afstanden af en doet zich tegoed aan de plaatselijke vegetatie zoals zeekraal en lamsoor. Door het eten van deze zilte begroeiing krijgt het vlees zijn pré salé (licht gezouten) smaak en een mooie donkerrode kleur.

Geert en Kris van het Saeftingherhof vinden duurzaamheid zeer belangrijk. Hun doel is via de korte keten de klant de allerbeste kwaliteit aan te bieden. Dit op een duurzame wijze én aan een eerlijke prijs. Ook informeren ze bezoekers graag over het reilen en zeilen op de boerderij en over het onderhoud van de dieren. Een kijkje nemen? Dat kan!

 

 

 

Locatie adres

Hertog Prosperstraat 20
9130 Kieldrecht

TelefoonE-mailWebsite

Laat je inspireren...

IJshoeve de Boey

IJshoeve de Boey

In de polders van Sint-Gillis-Waas wordt dagelijks dagvers ambachtelijk ijs gemaakt. Dit van de eigen melk van familie de Boey. Ter plaatse genieten van een coupe of kijken hoe het eraan toe gaat op de boerderij? Wees welkom op IJshoeve de Boey.

Meer info

B&B Het Verborgen Geluk

B&B Het Verborgen Geluk

Verborgen in de leegte van de polder. Het geluk met persoonlijke aandacht. Dat is de luxe boutique Bed & Breakfast Het Verborgen Geluk in het Zeeuws-Vlaamse Emmadorp.

Meer info

Camping Fort Bedmar

Camping Fort Bedmar

Camping Fort Bedmar is een gezellige familiecamping in De Klinge-Waas. Een verblijf op de gezellige camping staat garant voor ontspanning, rust en recreatie in een prachtige omgeving. Kom eens langs, geniet van de natuur en de stilte en kom tot rust.

Meer info

Café 't Verdronken Land

Café 't Verdronken Land

In Café ’t Verdronken Land is de tijd stil blijven staan… Dit huiskamercafé is meer dan 100 jaar oud en heeft een rijke geschiedenis en dat zie je. Tijdens een bezoekje aan dit unieke café kijk je je ogen uit, het is museum waardig!

Meer info