Saeftingherhof

Omschrijving

In de Belgische Prosperpolder is het rundveebedrijf Het Saeftingherhof te vinden. Afhankelijk van het seizoen waarin je het Saeftingherhof bezoekt, bevinden er zich een 270 tal runderen in de stallen. Dit tijdens de wintermaanden. In de zomermaanden grazen zo’n 90 speciaal geselecteerde runderen in de slikken en schorren van het Verdronken Land van Saeftinghe. Hier genieten ze van een oppervlakte van 230 hectare dat tweemaal per dag volstroomt met het zilte water van de Schelde.

De kudde Saefthinge runderen legt dagelijks kilometerslange afstanden af en doet zich tegoed aan de plaatselijke vegetatie zoals zeekraal en lamsoor. Door het eten van deze zilte begroeiing krijgt het vlees zijn pré salé (licht gezouten) smaak en een mooie donkerrode kleur.

Geert en Kris van het Saeftingherhof vinden duurzaamheid zeer belangrijk. Hun doel is via de korte keten de klant de allerbeste kwaliteit aan te bieden. Dit op een duurzame wijze én aan een eerlijke prijs. Ook informeren ze bezoekers graag over het reilen en zeilen op de boerderij en over het onderhoud van de dieren. Een kijkje nemen? Dat kan!

 

 

 

Locatie adres

Hertog Prosperstraat 20
9130 Kieldrecht

TelefoonE-mailWebsite

Laat je inspireren...

Voedselbron Graauw

Voedselbron Graauw

Wil je je hoofd leegmaken, ontspannen en energie op doen? Dan is de Voedselbron in Graauw de plek waar je moet zijn! Emiel en Sonja geloven dat je gelukkiger bent wanneer je ontspannen ben, deze ontspanning bieden ze je dan ook graag.

Meer info

B&B Het Verborgen Geluk

B&B Het Verborgen Geluk

Verborgen in de leegte van de polder. Het geluk met persoonlijke aandacht. Dat is de luxe boutique Bed & Breakfast Het Verborgen Geluk in het Zeeuws-Vlaamse Emmadorp.

Meer info

Paviljoen 't Schor

Paviljoen 't Schor

Aan het getijdenhaventje van Paal ligt Paviljoen ‘t Schor. Hier beleef, voel én proef je wat de streek te bieden heeft. Geniet van de prachtige vergezichten, het wassende water én de verrukkelijke gerechten.

Meer info

Brouwerij D’n Emma

Brouwerij D’n Emma

Bij microbrouwerij D’n Emma wordt op kleine schaal bier gebrouwd en verkocht. Ontdek meer over het brouwproces en geniet van een heerlijke bierproeverij!

Meer info